BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Η Ισραηλινή πειρατεία σκοτώνει ακτιβιστές

Δήλωση ΑΝΥΠΕΞ κ. Δ. Δρούτσα σχετικά με σημερινή επιχείρηση ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων

Αυτή τη στιγμή προέχει η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και η ασφαλής επιστροφή τους στην πατρίδα. Γι' αυτό το θέμα εργαζόμαστε, η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Εξωτερικών σε στενή επαφή, συντονισμό και συνεργασία και με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  Το Ισραήλ έχει την υποχρέωση να μας παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και την ασφάλεια βεβαίως των Ελλήνων πολιτών.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η χρήση τέτοιας έκτασης βίας. Yπουργείο Εξωτερικών


Το Ισραήλ δεν έχει καμία υποχρέωση και δεν λογοδοτεί σε κανέναν! Ακόμη δεν το έχετε καταλάβει αυτό? Δεν μπορει να δικαιολογηθεί η χρηση τέτοιας έκτασης βίας? Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί καμία μορφή βίας από το Ισραήλ, που τόσα χρόνια έχει παράνομα αποκλείσει τη Γάζα, προς πλοία που έπλεαν σε διεθνή ύδατα μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια στη Παλαιστίνη. Οι θάνατοι των ακτιβιστών δεν ήταν ατύχημα, από τη στιγμή που επιτέθηκαν με πραγματικά πυρά σε άοπλους. Ήθελαν να προκαλέσουν, ήθελαν να δείξουν ποιος έχει το πάνω χέρι, οτι δεν τους νοιάζει το διεθνές δίκαιο ούτε η κατακραυγή από την κοινή γνώμη. Είπα κοινή γνώμη? Εξαιρώ την ελληνική κυβέρνηση που άργησε να βγάλει ανακοίνωση και όταν το έκανε ήταν απελπιστικά αμήχανη και δεν καταδίκασε ευθέως το γεγονός.






UPDATE: Μία συγκλονιστική μαρτυρία του δημοσιογράφου Αρη Χατζηστεφάνου, μόλις έφτασε από το Ισραήλ (φαντάζομαι θα ακολουθήσουν και άλλες) αλλά μια πρώτη γεύση ΕΔΩ!