BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Η Ισραηλινή πειρατεία σκοτώνει ακτιβιστές

Δήλωση ΑΝΥΠΕΞ κ. Δ. Δρούτσα σχετικά με σημερινή επιχείρηση ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων

Αυτή τη στιγμή προέχει η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και η ασφαλής επιστροφή τους στην πατρίδα. Γι' αυτό το θέμα εργαζόμαστε, η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Εξωτερικών σε στενή επαφή, συντονισμό και συνεργασία και με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  Το Ισραήλ έχει την υποχρέωση να μας παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και την ασφάλεια βεβαίως των Ελλήνων πολιτών.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η χρήση τέτοιας έκτασης βίας. Yπουργείο Εξωτερικών


Το Ισραήλ δεν έχει καμία υποχρέωση και δεν λογοδοτεί σε κανέναν! Ακόμη δεν το έχετε καταλάβει αυτό? Δεν μπορει να δικαιολογηθεί η χρηση τέτοιας έκτασης βίας? Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί καμία μορφή βίας από το Ισραήλ, που τόσα χρόνια έχει παράνομα αποκλείσει τη Γάζα, προς πλοία που έπλεαν σε διεθνή ύδατα μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια στη Παλαιστίνη. Οι θάνατοι των ακτιβιστών δεν ήταν ατύχημα, από τη στιγμή που επιτέθηκαν με πραγματικά πυρά σε άοπλους. Ήθελαν να προκαλέσουν, ήθελαν να δείξουν ποιος έχει το πάνω χέρι, οτι δεν τους νοιάζει το διεθνές δίκαιο ούτε η κατακραυγή από την κοινή γνώμη. Είπα κοινή γνώμη? Εξαιρώ την ελληνική κυβέρνηση που άργησε να βγάλει ανακοίνωση και όταν το έκανε ήταν απελπιστικά αμήχανη και δεν καταδίκασε ευθέως το γεγονός.






UPDATE: Μία συγκλονιστική μαρτυρία του δημοσιογράφου Αρη Χατζηστεφάνου, μόλις έφτασε από το Ισραήλ (φαντάζομαι θα ακολουθήσουν και άλλες) αλλά μια πρώτη γεύση ΕΔΩ!
 

2 σχόλια:

ariam είπε...

στην εικόνα που ανάρτησες γράφει διάλεξε πλευρα.. και καταδίκασε την βία..
κι όμως διακρίνω κάποιο ίχνος ηττοπάθειας στο ποστ σου.. αφού το Ισραήλ δεν δίνει λογαριασμό σε κανένα τι σημασία έχει αν ο καθένας μας καταδικάσει τα πρόσφατα γεγονότα, τα παλιότερα, τα επόμενα.. (αν και κατακρίνεις την ελληνική κυβέρνηση).
Η δύναμη που έχουν οι λαοί ελπίζω μια μέρα να νικήσει τη δύναμη του καπιταλισμού.. αυτό θα γίνει μόνο αν ενώσουν την καρδιά τους και όχι τα συμφέροντά τους.. και φυσικά συνειδητοποιήσουν πως έχουν αυτή τη δύναμη..

doomed είπε...

Η εικόνα λέει "καταδικάζεις τη βία απ όπου και αν προέρχεται?Εγώ όχι" αναφερόμενη προφανώς στην αντίσταση που κάνει η Παλαιστίνη και που το Ισραήλ όπως και οι περισσότερες χώρες την παρουσιάζουν ως τρομοκρατία. Με την την τελευταία σου φράση συμφωνώ απόλυτα και νομόζω πως αυτό είναι το ζητούμενο. Ωστόσο, πρέπει πρώτα όλος ο κόσμος να καταλάβει τι συμβαίνει. Ως τώρα είχαμε συνηθίσει στην κατάσταση "αποκλεισμός Γάζας-φρικαλεότητες του Ισραήλ-αυτοπυρπολισμοί Παλαιστινίων". Τώρα και με το περιστατικό αυτό, πρέπει όλοι όσοι δεν είχαμε κατανοήσει τι ακριβώς συνέβαινε να το καταλάβουμε. Να δούμε το θράσος του Ισραήλ που έστειλε το μήνυμα του, την αμηχανία της χώρας μας και των υπόλοιπων ευρωπαικών χωρών να απαντήσουν σε αυτό και να απαιτήσουν να σταματήσει αυτή η παρανομία.