BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Οι σύχρονοι " Άθλιοι "

Όταν είχα διαβάσει το βιβλίο "οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση το οτι στην αρχή της υπόθεσης τον συνέλαβαν για ένα καρβέλι ψωμί...Μου είχε φανεί τόσο τραβηγμένη η τιμωρία του, τα τόσα χρόνια φυλάκισης  για ένα φτωχό που ήθελε ένα καρβέλι ψωμί για να ζήσει, που το είχα αποδώσει σε υπερβολή του συγγραφέα. Και να που τελικά η ελληνική πραγματικότητα έρχεται ύστερα απο 150 χρόνια από τότε που γράφτηκε το βιβλίο να με διαψεύσει. Μόνο που τώρα ο σύχρονος Γιάννη Αγιάννης είναι δύο παιδιά 13 και 15 χρονών που συνελήφθησαν για μικροκλοπές αξίας 10 ευρώ και καταδικάστηκαν σε ένα χρόνο φυλάκιση!
 http://tvxs.gr/news/τοπικά-νέα/γιαννιτσά-φυλάκισαν-παιδιά-για-κλοπή-10-ευρώ


      Γιατί πάντα η τιμωρία πρέπει να 'ναι ανάλογη του εγκλήματος. Και καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση  πρόκειται για μικρά παιδιά, μετανάστες, ας εξαντλήσουμε όλη την αυστηρότητα που μας διακρίνει γιατί άλλωστε σε αυτή τη χώρα δεν κάνουμε εκπτώσεις στη δικαιοσύνη και τιμωρούνται όλα τα εγκλήματα (εξαιρούνται αυτά των αστυνομικών, των πολιτικών και των επιχειρηματιών ή και όσους έχουν γνωστό-μέσο κάποιον από τους προαναφερθήσες). Και αφού προφανώς τα συγκεκριμένα παιδιά δεν ανήκουν σε καμία από αυτές τις κατηγορίες, και μάλιστα είναι και παιδιά μεταναστών, δεν βλέπω λόγο να φανούμε ελαστικοί...Δεν μπορεί η ηλικία τόσων μεγάλων εγκληματιών να αποτελεί ελαφρυντικό στη ποινή τους.... Αμέσως βάλτε τους φυλακή!!!

4 σχόλια:

Kévin είπε...

Αν ήταν ελληνόπουλα θα είχαν λάβει την ίδια τιμωρία? Δε νομίζω...
Αυτο τα λέει όλα, και έχει σχέση με το προηγούμενο -και πολύ σωστό- ποστ σου σχετικά με τον ρατσισμό/ξενοφοβία..

Ανεξάρτητα όμως απο αυτό, είναι τρομερό να λαμβάνουν μια τέτοια τιμωρία 2 παιδάκια για 10 ευρώ...
Ειδικά όταν σκέφτεσαι ότι ο Ρουσόπουλος και όλοι οι σχετικοί με την περίφημη μονή, είναι ακόμη έξω και απολαμβάνουν τα χρηματάκια τους....
Αυτή είναι η δικαιοσύνη..

doomed είπε...

Μην κατακρίνεις τη δικαιοσύνη αυτής της χώρας!!! Όπως είδες απονέμεται σε παιδάκια 13 χρονών....και μόνο σε αυτα..

Kévin είπε...

χαχα όντως έχεις δίκιο...
Συγνώμη ήταν τρομερό λάθος μου!
Respect justice!

;)

peace είπε...

Ε, βέβαια μιας κι όλο το δικαστικό σύστημα της χώρας λείτουργεί τόσο άμεμπτα και προπαντώς ανεπηρρέαστα, ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται με την ίδια αυστηρότητα σε όλους.... Μόνο που τα έχουν μπερδέψει λίγο σ αυτήν την χώρα και θεωρείται μεγάλο παράπτωμα η κλοπή λίγων euro από μικρά παιδιά... Αντίθετα, τα ''μεγάλα παιδιά'' μπορούν να κλεβουν εκατομμύρια euro ανα πάσα στιγμή και να μην τιμωρούνται ποτέ!!!!!!!!! Είναι άποψη πάνω στην δικαιοσύνη αυτή η συμπεριφορά. Και φυσικά μπορεί το θέμα να θίγεται στα bloggs, αλλά η πλειοψηφία των ελλήνων συνεχίζει να το αγνοεί... ή απλώς να μην ασχολείται!!!